Kadrolu memur başka kuruma geçebilir mi?
Memurların nakil talebi 657 sayılı Memurlar Kanunu, kurumlar arası nakillerde “kurumlar arası muvafakat” şartı koymaktadır. Bu muvafakati almak için memur, öncelikle nakil olmak istediği kuruma yazılı bir talepte bulunarak nakil talebinde bulunmalıdır.
Memur kurumlar arası geçiş yapabilir mi?
Kurumlar arası nakil yapmak isteyen memur, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesi hükümlerine göre nakil yapmak istediği kuruma başvurur. İlgili kurum tarafından Genel Müdürlüğümüze gönderilen muvafakat talebi değerlendirilir. Cevap olumlu ise yetkili kurum personel görevlendirebilir.
Kadroya geçenler başka kuruma atanabilir mi?
Bu maddeye göre kamu görevi kadrolarına atananlar, dört yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanamazlar.
Kadrolu memur tekrar kadrolu atanabilir mi?
Memurlar KPSS sınavına girerek başka bir kuruma atanabilir mi? Atanan memurlar aynı sınav sonuçları ve aynı not türüyle merkezi yerleştirme işlemlerine tekrar başvuramazlar. Bu değişiklik yasal düzenlemelerle engellenmiştir.
Kadrolu memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?
İstifa ettikten sonra ayrıldığınız kuruma geri dönmeniz konusunda yasal bir kısıtlama yoktur. Bu bağlamda; kamu hizmetinden istifa eden memurların ayrıldıkları kuruma veya memur kadrosu bulunan diğer kurum veya kuruluşlara atanmaları olasılığı vardır.
Memur başka bir kuruma nasıl geçirilir?
Kurumlar arası nakil yapmak isteyen görevliler, ilgili kurumların duyurularını takip ederek nakil taleplerini bağlı bulundukları kuruma iletmelidirler. Kurumlar arası nakil işlemleri kurumlar arası karşılıklı yazışma ve mutabakat esasına göre yürütülür.
Kurumlar arası geçişi kim onaylar?
“Ortak Hükümler” başlıklı 8. maddede şöyle denilmektedir: “(1) Geçici görevlendirmelere ilişkin onay işlemleri, bakanlıklarda Bakanın, diğer kuruluşlarda ise üst düzey yöneticilerin onayı ile tamamlanır. Bakan veya üst düzey yönetici, onay yetkisini alt düzey yöneticilere devredebilir.”
Kurumlar arası geçiş kaç ay sürer?
DAVA NE KADAR SÜRER: Bu dava genellikle ortalama 8 ila 12 ayda tamamlanır, ancak kişinin talep ettiği infazın durdurulması kararı derhal kaldırılır ve mahkeme infazın durdurulmasına karar verirse, kurumlar arası geçiş ortalama bir ay içinde gerçekleşir.
Kurumlar arası geçişte yaş sınırı var mı?
Memur adayları başvuruda bulunabilir mi? Hayır, başvuruda bulunamaz. Adaylığı 657 sayılı DMK uyarınca iptal edildi ve memur unvanını kullanması gerekiyor. Başvurular için yaş sınırı var mı? İlk kez öğretmen olarak atanan herkes son başvuru tarihinde 40 yaşından küçük olmamalıdır.
Kadroya geçenler kurum değiştirebilir mi?
“Aynı fıkranın (b) bendi kapsamında kamu görevi kadrolarına atananlar, il özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilemez.”
Kadrolu memur kaç yıl sonra tayin isteyebilir?
Daimi bir göreve atandıktan sonra en az bir yıllık bir çalışma süresinin tamamlanması zorunludur. Yani, işe alınma hakkı için 3+1 yıllık çalışma ön koşulu vardır. Mazeretli atamalarda, görevi tamamen devralmak yeterlidir.
Kadrolu memur sözleşmeliye geçebilir mi?
Memur, 657 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde memuriyet statüsünü sona erdirmediği sürece 4/B statüsünde sözleşmeli olarak çalıştırılamaz. Memur 4/B sözleşmeli kadro statüsünde kurumlararası statüye geçiş mümkün değildir.
Kadrolu memur kurumlar arası geçiş yapabilir mi?
Kurumlar arası nakil talebinde bulunan memurun asaletinin belgelendirilmesi gerekmektedir. Memur statüsüne sahip kişiler başka bir kuruma nakil başvurusunda bulunamazlar. Asalet en az 1, en çok 2 yıl içinde mümkündür. Bu nedenle memur adayları kurumlar arası nakil başvurusunda bulunamazlar.
Kadrolu memur KPSS ile başka kuruma geçebilir mi?
KPSS’de diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler. 2-KPSS sonucu ile kadrolu veya B grubu kadrolara (memur veya KİS sözleşmeli) yerleşen adaylar, aynı KPSS sonucu ile diğer kurumsal alımlarda (sözleşmeli veya kadrolu) tercih yapabilirler.
Kadrolu memur istifa ederse sözleşmeli atanabilir mi?
Kamu hizmetinden emekli olanların istedikleri kadroya atanmaları idarenin takdirindedir. Bu nedenle kişi istediği kadroya atanmayabilir ve atanma talebi de reddedilebilir.
Kadrolu memur hemen tayin isteyebilir mi?
Memurların işe başvurmak için mevcut konumlarında zorunlu çalışma süresini tamamlamaları gerekir. Bu aşamada sözleşmeli personel için daimi kadroya geçiş şarttır. Daimi istihdama atandıktan sonra en az bir yıllık süreyi tamamlamak zorunludur. Başka bir deyişle, işe alınmaya hak kazanmak için 3+1 yıllık çalışma gereklidir.
Kadrolu memur iken sözleşmeli memurluğa geçebilir mi?
Memur, 657 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde memuriyet statüsünü sona erdirmediği sürece 4/B statüsünde sözleşmeli olarak çalıştırılamaz. Memur 4/B sözleşmeli kadro statüsünde kurumlararası statüye geçiş mümkün değildir.
Memur görev yeri değişikliği isteyebilir mi?
Atama, hizmetin gereklerine göre, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen zorunlu çalışma süresinin bitiminden önce, 11 inci maddede belirtilen nedenlerle veya 12 nci madde uyarınca memurun talebi üzerine nakil yoluyla yapılabilir.
Devlet memuru olan başka bir iş yapabilir mi?
Yetkililer genellikle zanaatkar veya tüccar gibi ticari faaliyetlerde bulunamazlar; ancak, yalnızca anonim şirketlerde ve limited şirketlerde ortak olabilirler. Ancak, hisse senedi sahiplikleri nedeniyle şirket için tek temsilci işlevini yerine getiremezler.