İçeriğe geç

Aliağa Rafinerisi Nin Sahibi Kim

Aliağa Rafinerisi kime ait?

İzmir Valiliği (BWI) Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki olan SOCAR Türkiye tarafından inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük reel sektör yatırımını temsil eden STAR Rafineri’nin açılışı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Socar şirketinin sahibi kimdir?

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (Azerice: Azərbayjan Respublikası Dövlət Neft Şirkəti, ARDNŞ), büyük ölçüde kısaltması SOCAR ile bilinir, merkezi Bakü, Azerbaycan’da bulunan tamamen devlete ait bir petrol ve gaz şirketidir. Azerbaycan Cumhuriyeti (Azerice: Azərbaycan Respublika Dövlət Neft Şirkəti, ARDNŞ), büyük ölçüde kısaltması SOCAR ile bilinir, merkezi Bakü, Azerbaycan’da bulunan tamamen devlete ait bir petrol ve gaz şirketidir.

Aliağa kimin?

Aliağa, Türkiye’nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Bergama, güneyinde Foça ve Menemen ilçeleri, doğusunda Manisa ili ve batısında Ege Denizi yer alır.

Tüpraş sahibi kimdir?

Koç HoldingTÜPRAŞ / Ana şirket

Petrokimya Holding kimin?

PETKİMTürü Anonim ŞirketÖzsermaye2,5 milyar ₺ (2021)Bağlı OrtaklıklarPETLİM Limanları PETKİM SKOSahibiSOCAR (%51)Halka açık (%49)Çalışan sayısı2.

TÜPRAŞ ve Petkim kimin?

TÜPRAŞTürü-Anonim ŞirketNet Kar 3,76 milyar ₺ (2018)Koç Holding’e ait: %53,2Halka açık: %46,8Çalışan Sayısı5.

Socar Aliağa Ceo Su kimdir?

Iğdır’da düzenlenen törende, 2024-2025 sezonu boyunca Iğdır Futbol Kulübü’nün forma sponsoru olma anlaşması imzalandı. İmza törenine SOCAR Türkiye CEO’su Elçin İbadov, Iğdır Futbol Kulübü Başkanı Cantürk Alagöz ve takım oyuncuları katıldı.

Socar kime satıldı?

Turcas’ın ortaklıktan çıkmasıyla Petkim’in yüzde 51 hissesi SOCAR Turkey Enerji A.Ş.’ye devredildi.

Rafineri Holding kimin?

Raporlama tarihi itibarıyla STAR Rafineri, SOCAR Turkey Yatırım A.Ş.’nin (“SOCAR Turkey Yatırım”) tamamına sahip olduğu bir bağlı ortaklıktır. SOCAR Turkey Investment’ın hisselerinin %60’ı Rafineri Holding’e, %40’ı ise Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanlığı’na aittir.

Aliağa Limanı kime ait?

EGE GAZ A.Ş.

Aliağa’da ne fabrikası var?

Bu sanayi kuruluşlarının dağılımında Tüpraş, Petkim ve Petkim’e bağlı 17 fabrika, Star Rafinerisi, Gemi Söküm Tesisleri, Enerji Santralleri, Viking Kağıt Fabrikası, Ege Gübre Sanayi, Demir-Çelik Fabrikaları, Haddehaneler ve Nemrut Limanlarında 13 İskele Lojistik hizmeti veren şirketler bulunmaktadır.

Aliağa’nın ismi neden Aliağa?

Tarihçe. Aliağa, 1937 yılında Bucak statüsüne, 1952 yılında belediye statüsüne ve 21 Ocak 1982’de Resmi Gazete’de yayımlanan 2585 sayılı Kanunla ilçe statüsüne kavuşmuştur. Adını Ali Ağa adlı bir şahsın çiftliğinden alan Aliağa’nın kuruluşunun IV. Murat dönemine dayandığı bilinmektedir.

TÜPRAŞ yüzde kaçı koçun?

Koç’un Tüpraş’taki payı 30 Kasım 2005’te yüzde 98’e yükseldi

Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü kim?

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi Müdürü Arda Yıldırım ile Satış ve Lojistik Müdürü Özgür İşlek, İMEAK DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyesi Burak Taflı ile bir araya gelerek yılsonu sektörel değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de kaç tane rafineri var?

Türkiye’deki petrol rafinasyon sektörü, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (TÜPRAŞ) sahip olduğu 4 petrol rafinerisinden (İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman) oluşmaktadır. TÜPRAŞ, yılda toplam 28,1 milyon ton rafinasyon kapasitesiyle Avrupa’nın 7., dünyanın ise 28. büyük rafinerisidir.

Aliağa Limanı kime ait?

EGE GAZ A.Ş.

TÜPRAŞ’ta devletin hissesi var mı?

TÜPRAŞ 2005 yılı sonunda özelleştirildi. Bu satış, ülke ekonomisinin can damarlarından birinin kopması anlamına geliyordu. İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’daki dört tesisiyle TÜPRAŞ, Türkiye’nin tek rafineri operatörüdür. Bugüne kadar benzersiz statüsünü koruyan şirket, 2006 yılı başında Koç-Shell ortaklığına devredildi.

TÜPRAŞ’ın kaç rafinerisi var?

Tüpraş, İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’daki dört rafinerisinde toplam yıllık 30 milyon ton ham petrol işleme kapasitesine sahiptir. Sadece Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi ve enerji sektörünün lider oyuncusu değil, aynı zamanda Avrupa’nın yedinci büyük rafineri şirketi ve en karmaşık…

Star rafineri Petkim mi?

Türkiye’nin lider petrokimya üreticisi Petkim ile entegre yapımız sayesinde üretim başarımızı daha da artırıyoruz. İzmir Aliağa’daki dijital tesisimizde 1.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Mutlu Son Masaj Yapan Escort